Malta Vizesi

Nasıl Alınır?
Anasayfa > Malta Vizesi

Malta Vizesi

Malta vizesi nasıl alınır? Malta vize randevusu nasıl alınır? Malta vize başvurusu nasıl yapılır? Malta öğrenci vizesi nasıl alınır? Malta staj vizesi nasıl alınır? Malta çalışma vizesi nasıl alınır? Malta vize uzatması nasıl yapılır? Malta'da vize uzatma nasıl yapılır? Malta erasmus vizesi nasıl alınır? Malta turistik vize nasıl alınır? Malta business vizesi nasıl alınır? Malta vize başvurusu nasıl yapılır? Malta vize başvurusu için gerekli evraklar nelerdir? Malta vizesi için gerekli evraklar listesi? Malta vize ücreti ne kadar? Malta vize ücreti ne kadardır? Malta'ya gitmek için vize gerekiyor mu? Malta vizesiz mi? Malta'ya gitmek için vize almalı mıyım? Malta yeşil pasaporta vize uyguluyor mu? Yeşil pasaportla Malta'ya gitmek için vize almalı mıyım? Malta schengen mi?

Yukarıda ki tüm soruların cevaplarını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz...

malta vizesi

Malta Vizesi

Son güncellenme 20/03/2019

Malta Vize İstiyor mu?

Malta’nın son yıllarda Türkiye’de bu kadar popüler olmasının sebeplerinden bir tanesi de şüphesiz Malta vizesinin kolaylığıdır. 01 Ocak 2003 tarihinden önce Türk öğrencilere ve turistlere vize uygulamayan Malta, 01 Ocak 2003 tarihinden itibaren Türk öğrencilere ve turistlere vize uygulamaktadır. 01 Kasım 2008 tarihinden Avrupa Birliğine tam üye olan Malta vizesi de artık schengen vizesi olmuştur. Malta vizesi başvurularında uygulanan vize, 90 güne kadar ki başvurularda Malta tarafından verilen schengen vizesi, 90 gün ve üzeri başvurularda Malta vizesidir. Malta vizesi veya Schengen vizesi ile ilgili tüm sorularınız için aşağıdaki telefondan bize ulaşabilirsiniz:

0 212 249 5 888

Schengen Nedir? Schengen Vizesi Nedir?

Schengen Antlaşması 1985 yılında Almanya, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Belçika arasında yürürlülüğe girmiş ve zaman içerisinde diğer Avrupa ülkeleride katılmıştır. Schengen bölgesinde bulunan ülkleer için ortak vize uygulamasına geçilmesinden sonra, tek bir vize ile tüm Schengen ülkelerine geçiş hakkı tanıyan vizeye Schengen vizesi denir. Schengen hakkında daha detaylı bilgiler için Bknz. Schengen Vizesi Nedir

Malta Vizesiz Mi?

Malta'ya Gitmek İçin Vizeye İhtiyacım Var Mı?

Malta'da İngilizce kursu eğitimi almak için Malta dil okullarına kayıt olmak istiyorsanız Malta vizesi almanız gerekmektedir. Malta vizesi, Malta'nın Avrupa Birliğine tam üye olmasından sonra Schengen vizesi olarak değiştirilmiştir.

Yeşil Pasaportla Malta'ya Gitmek İçin Vize Almalı Mıyım?

  • Geçerli bir Schengen Vizeniz varsa, veya
  • Yeşil pasaportunuz varsa,

Malta'ya Türkiye'den vize başvurusu yapmadan giriş yapma hakkınız vardır. Bu durumda Türkiye'den Malta Vizesine başvuru yapmanız gerekmemektedir. Yani, Malta yeşil pasaport sahiplerine vize uygulamıyor. Yeşil pasaport sahiplerine, Malta'da maksimum 90 günlük kalış izni verilmektedir.

Malta Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta'da İngilizce kursu almak istiyorsanız Malta vizesine başvurmanız gerekmektedir. Malta vize başvurusu, "Dilokulumalta.com" eğitim danışmanları tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Dilokulumalta.com Malta vize başvurusu için gerekli evrakların hazırlanması, Malta vize başvuru formlarının doldurulması ve Malta vize dosyasının hazırlanmasını, Malta vize randevusu alınması ve Malta vize başvurusu esnasındaki tüm işlemleri tamamen ücretsiz olarak yapmaktadır.

Malta Vize Başvuru İşlemleri

Malta vizesi için başvuruda bulunacaksanız öncelikle seyahat sebebinize göre başvuruda bulunmanız gerektiğini bilmelisiniz.. Seyahat sebebiniz Malta vize türünüzü belirler. Seyahat türlerine göre Malta vizesi için gerekli evrak listesini aşağıda bulabilirsiniz. Malta vize başvuru işlemleri sırası ile şu şekilde olmalıdır;

  • Malta'da kalacağınız yerin rezervasyonunun yapılması - (Malta öğrenci vizesinde Malta dil okulu evraklarıdır);
  • Malta vizesi için gerekli evrakların hazırlanması;
  • Seyahat türünüze göre Malta vize formlarının doldurulması;
  • Malta vize randevusunun alınması;
  • Malta vize randevusuna şahsen gidilmesi ve Malta vize başvurusunun yapılması;
  • Malta vize başvuru sürecinin takibi ve Malta vizesi alımı;

Malta Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Malta vize randevusu için dilerseniz, Pazartesi - Cuma günleri arası 09:00 - 12:00 ve 13:00 - 15:00 saatleri arası Malta Konsolosluğuna ait Malta vize başvuru merkezi olan VFS ofislerini arayarak randevu alabilirsiniz.

Önemli Not: Malta vize başvurusu Dilokulumalta.com tarafından yapıldığında malta vize randevusunun alınması, malta vize başvuru formunun hazırlanması, malta vize başvurusu esnasında yanınızda bulunup tüm soru ve işlemlerle ilgilenmek Dilokulumalta.com bünyesindeki yurtdışı eğitim danışmanları tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Dilokulumalta.com Malta vize başvuru işlemleri için ek ücret almamaktadır.

Malta Vize Ücreti Ne Kadar?

Malta Vize Ücreti 2019

Malta vize ücreti 2019 yılı için 60 Euro'dur. Malta vize ücreti haricinde ayrıca VFS* tarafından hizmet ücreti olarak 30 Euro alınmaktadır. 90 gün ve üzeri vize başvurularında hizmet ücreti 36 Euro'dur. Ayrıca standart olarak tüm başvuru sonuçları kargo ile gönderilmekte olduğu için ek 10 Euro kargo ücreti alınmaktadır. Pasaportunuzu kendiniz teslim almak isterseniz bu durumda kargo ücretini ödemeniz gerekmemektedir.

Malta Vizesi Vize Ücreti
Dilokulumalta.com Öğrencileri* Ücretsiz
12 yaş üzeri 60 Euro
6 - 12 yaş arası 35 Euro
0 - 6 yaş arası Ücretsiz
Dilokulumalta.com öğrencileri vize ücreti ödemiyor! 12 hafta ve üzeri tüm kayıtlarda Malta vize üzreti "0 Euro". Detaylı bilgi için Bknz. Malta indirimli dil okulları

VFS Nedir? VFS, Malta Konsololsuğu tarafından Türkiye sınırları içierisinde Malta vize başvurularını kabul etmek için yetkilendirilmiş sadece vize başvuru hizmeti veren yetkili kurumdur.

Malta Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar Listesi

  • Online Kayıt formu doldurulması
  • 2 adet Fotoğraf (yakın zamanda çekilmiş - arka fonu beyaz)
  • Pasaport (vize bitiş tarihinden itibaren 3 ay geçerli süresi olmalı)
  • Banka hesap cüzdanı (orijinal) (sizin veya sponsorun)
  • Malta’da kalış süresince tüm masraflarınızın karşılanabileceğini belirten noter onaylı taahhütname. Taahhütname örneğini aşağıda bulaiblirsiniz.
  • Banka hesap cüzdanı yerine, bankadan geriye dönük 3 aylık hesap dökümü alınabilir, bu durumda banka imza sirkülerleri de gerekmektedir
  • Öğrenci belgesi veya mezunsanız diploma fotokopisi (orijinal diploma veya noterden onaylı fotokopisi veya e-devletten güncel barkodlu) olması gerekmektedir.
  • Varsa, ev, arsa tapusu v.b. fotokopiler
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)

Çalışıyorsanız;

  • Çalıştığınız şirketten eğitim göreceğiniz tarihler süresince izinli olduğunuzu belirten ve dönüşte aynı şirkette işinize devam edeceğinize dair, şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe,
  • Çalıştığınız şirkete ait;
    • Vergi Levhası fotokopisi
    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
    • İmza Sirküleri fotokopisi
    • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
  • Son 3 aylık maaş bordrosu (Şirket tarafından kaşeli olmalı)
  • İşe giriş bildirgesi (Şirket tarafından kaşeli olmalı)
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)

Malta Öğrenci Vizesi için Taahhütname Örneği

Malta vizesi taahhütname örneğini aşağıda bulabilirsiniz. Malta öğrenci vizesi için hazırlanamsı gereken taaahhütname kesinlikle noter onaylı olmak zorundadır. Herhangi bir hata olmaması açısından bu işlemi eğitim danışmanlarınız ile teyit ettirerek yapmanızı tavsiye ederiz.

Malta vizesi taaahhütname örneğinde belirtilen tutar kısmı kalacağınız gün sayısı X 48 Euro olarak hesaplanmaktadır. Aşağıdaki tabloda gösterilen tutarların banka hesabında gösterilme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kalış Süreniz Gün Sayısı Taahhütname Tutarı
4 Hafta 29 gün 1392 Euro
8 Hafta 57 gün 2736 Euro
12 Hafta 85 gün 4080 Euro
16 Hafta 113 gün 5424 Euro
24 Hafta 169 gün 8112 Euro

Malta Vizesi Taahhütname Örneği

...................... doğumlu, ........................... T.C. Kimlik no’lu kızım/oglum ...................... ......’in ............................tarihleri arasında Malta’da ................. okulunda eğitim göreceği sürede ödemiş olduğum okul ve konaklama için gereken ücretlerin yanı sıra Malta’da kalacağı süredeki diğer bütün masraflarını karşılayabilmesi için ...................... Euro (en az kalacağı gün sayısı X 48 Euro olarak hesaplanacaktır ) ödemeyi beyan ve taahhüt ederim.

Dikkat!!! Malta vizesi için hazırlanacak taahhütnamede yapılacak en ufak bir hata vizenizin eksik süre ile çıkmasına veya vize reddine neden olabilir. Herhangi bir hata olmaması açısından bu işlemi eğitim danışmanlarınız ile teyit ettirerek yapmanızı tavsiye ederiz!

Masraflarınızı Aile fertlerinden biri karşılıyorsa

  • Masraflarınızı karşılayan kişinin masraflarınızı karşılayacağına dair noter onaylı matbu dilekçe
  • Noter onaylı dilekçe örneği Dilokulumalta.com'un yurtdışı eğitim danışmanları tarafından hazırlanacaktır.
  • Masraflarınızı karşılayan kişi işveren ise, işyerine ait;
    • Vergi Levhası fotokopisi
    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
    • İmza Sirküleri fotokopisi
    • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
  • Masraflarınızı karşılayan kişi eğer çalişıyorsa;
    • Çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair dilekçe
    • 3 aylık maaş bordrosu
    • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
    • Çalıştığı işyerine ait
      • Vergi Levhası fotokopisi
      • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
      • İmza Sirküleri fotokopisi
      • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • Emekli ise, emekli karnesi (aslı)

Dilokulumalta.com tarafından ÜCRETSİZ olarak hazırlanan belgeler;

  • Malta Vize Başvuru formlarının hazırlanması
  • Seyahat Sağlık Sigortası (12 hafta ve üzerinde eğitim alacaklara ücretsiz olarak yapılmaktadır)
  • Okul kabul belgeleri
  • Okul harçlarının ödendiğine dair makbuz
  • Gidiş Dönüş en Ekonomik Uçak Bileti rezervasyonları
  • Malta’da eğitim dönemince kalacağınız konaklama ve yer bilgisi

Malta Turistik Vize İçin Gerekli Belgeler

  • Malta vize başvuru formu (tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış olmalı)
  • Arkası beyaz fonlu, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf
  • Vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
  • Pasaportunuzun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi
  • Çalışıyorsanız;
    • İşyerinizin antetli kağıdına Malta Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
    • İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
    • İşyerinizin ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    • İşyerinizin imza sirküleri fotokopisi
    • İşyerinizin faaliyet belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • Maaş bordrosu (son 3 aya ait fotokopi)
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
  • Hesap cüzdanı fotokopileri
  • Varsa gayrimenkul fotokopileri
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız
  • Seyahat Sağlık Sigortası fotokopisi (minimum 30,000 € teminatlı)
  • Malta Konsolosluğu gerekli gördüğü hallerde ek evrak isteyebilmektedir.

Malta Business/Ticari Vize İçin Gerekli Belgeler

  • Malta vize başvuru formu (tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış olmalı)
  • Arkası beyaz fonlu, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf
  • Vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
  • Pasaportunuzun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi
  • Çalışıyorsanız;
    • İşyerinizin antetli kağıdına Malta Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
    • İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
    • İşyerinizin ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    • İşyerinizin imza sirküleri fotokopisi
    • İşyerinizin faaliyet belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • Maaş bordrosu (son 3 aya ait fotokopi)
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
  • Hesap cüzdanı fotokopileri
  • Varsa gayrimenkul fotokopileri
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız
  • Seyahat Sağlık Sigortası fotokopisi (minimum 30,000 € teminatlı)
  • Malta'da ziyaret edeceğiniz iş, fuar, organziasyon v.b. kurumlardan gönderilen davetiye
  • Malta Konsolosluğu gerekli gördüğü hallerde ek evrak isteyebilmektedir.

Malta Vize Başvuru Formu

Malta Vize Başvuru formu ve Malta vize başvurusunda kullanılan Malta "vize check list"i aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Son güncellenme tarihi 01/01/2019

Malta Vize Uzatması Nasıl Yapılır?

Malta'da Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Eğer, Malta'da dil eğitimi almak istediğiniz süre 90 günden uzun ise ve geçerli Schengen Vizeniz varsa veya yeşil pasaportla giriş yapacaksanız yada Malta'da iken eğitim sürenizi uzatmak istiyorsanız; bu durumda Malta'da vize uzatma işlemi yapmanız gerekebilir. Malta'da vizenizi 90 günlük sürenizin bitmesine 3 hafta kala kısa bir işlemle kurs süreniz boyunca uzatabilirsiniz. Kısacası, Türkiye'den Malta vize başvurusu yapmanıza gerek kalmadan Malta dil okulu işlemlerinizi yurtdışı eğitim danışmanlarımız aracılığı ile tamamlayabilirsiniz. Malta'da vize uzatma ile ilgili tüm detayları eğitim danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Malta'da Çalışma İzni

Dil eğitimi için Malta‘yı tercih eden Türk öğrencilere yasal olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Malta'da çalışma izni ile ilgili detaylı bilgiler için Bknz. Malta'da çalışma izni

Google'da sayfamızla ilgili en çok yapılan aramalar; "malta vizesi | malta vize | malta öğrenci vizesi | malta turistik vize | malta öğrenci vizesi için gerekli evraklar | malta vizesi için gerekli evraklar | malta vizesi nasıl alınır | malta vizesiz mi | malta schengen mi | malta vize ücreti ne kadar | malta vize istiyor mu"

Detaylı bilgi için "Telefonunuzu Bırakın" Sizi Arayalım!

Hemen Bilgi İste!