Malta Vizesi

Nasıl Alınır?
Anasayfa > Malta Vizesi

Malta Vizesi - Malta Öğrenci Vizesi

malta vizesi

Malta Vizesi - Malta Schengen Vizesi

Son güncellenme 15/05/2018

Malta’nın son yıllarda Türkiye’de bu kadar popüler olmasının sebeplerinden bir tanesi de şüphesiz Malta vizesinin kolaylığıdır. 01 Ocak 2003 tarihinden önce Türk öğrencilere ve turistlere vize uygulamayan Malta, 01 Ocak 2003 tarihinden itibaren Türk öğrencilere ve turistlere vize uygulamaktadır. 01 Kasım 2008 tarihinden Avrupa Birliğine tam üye olan Malta'nın vizesi de artik schengen vizesi olmuştur. Malta vizesi başvurularında uygulanan vize, 90 güne kadar ki başvurularda Malta tarafından verilen schengen vizesi, 90 gün ve üzeri başvurularda Malta vizesidir. Malta vizesi ile ilgili tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz:

0 212 249 5 888

Malta Vize Başvurumu Nasıl Yapacağım ?

Malta dil okullarında İngilizce dil eğitimi almak istiyorsanız Malta vizesi almanız gerekmektedir. Malta vize başvurunuzu, "Dilokulumalta.com" bünyesindeki yurtdışı eğitim danışmanları tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Dilokulumalta.com Malta vize başvurusu için gerekli evrakların hazırlanması, Malta vize formlarının doldurulması ve Malta vize dosyasının hazırlanmasını, Malta vize başvurusu esnasındaki tüm işlemleri ücretsiz olarak yapmaktadır.

Malta vizesi için dilerseniz, Pazartesi - Cuma günleri arası 09:00 - 12:00 ve 13:00 - 15:00 saatleri arası Malta Konsolosluğuna ait Malta vize başvuru merkezi olan VFS ofislerine bizzat kendiniz giderek başvurada bulunabilirsiniz.

Önemli Not: Malta vize başvurularınız Dilokulumalta.com tarafından yapıldığında malta vize randevusunun alınması, malta vize başvuru formunun hazırlanması, malta vize başvurusu esnasında yanınızda bulunup tüm soru ve işlemlerle ilgilenmek Dilokulumalta.com bünyesindeki yurtdışı eğitim danışmanları tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Dilokulumalta.com Malta vize başvuru işlemleri için ek ücret almamaktadır.

Malta'ya Gitmek İçin Vizeye İhtiyacım Var Mı?

İngilizce dil eğitimi için Malta dil okullarına kayıt olmak istiyorsanız Malta vizesi almanız gerekmektedir. Malta vizesi, Malta'nın Avrupa Birliğine tam üye olmasından sonra schengen vizesi olarak değiştirilmiştir. Eğer;

  • Geçerli bir Schengen Vizeniz varsa, veya
  • Yeşil pasaportunuz varsa,

Malta'ya Türkiye'den vize başvurusu yapmadan giriş yapma hakkınız vardır. Bu durumda Türkiye'den Malta Vizesine başvuru yapmanız gerekmemektedir. Yeşil pasaport sahiplerine, Malta'da maksimum 90 günlük kalış izni verilmektedir.

Eğer, Malta'da dil egitimi almak istediginiz süre 90 günden uzun ise ve geçerli Schengen Vizeniz varsa veya yeşil pasaportla giris yapacaksanız, bu durumda Dilokulumalta.com'un yurtdışı eğitim danışmanları size Malta'da iken vize uzatma ile ilgili tüm detayları gidişinizden önce sunacaklardır. Malta'da vizenizi 90 günlük sürenizin bitmesine 3 hafta kala kısa bir işlemle kurs süreniz boyunca uzatabilirsiniz. Kisacası, Türkiye'den Malta vize başvurusu yapmanıza gerek kalmadan Malta dil okulu işlemlerinizi yurtdışı eğitim danışmanlarımız aracılığı ile tamamlayabilirsiniz.

Malta Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta vize başvurusu için hazırlamanız gereken belgeler ;

  • Online Kayıt formununun doldurulması
  • 2 adet Fotoğraf (yakın zamanda çekilmiş - arka fonu beyaz)
  • Pasaport (vize bitiş tarihinden itibaren 3 ay geçerli süresi olmalı)
  • Banka hesap cüzdanı orijinali (sizin veya sponsorunuzun)
  • Malta’da kalış süresince tüm masraflarınızın karşılanabileceğini belirten tutar (Kalacağınız gün sayısı X 48 Euro)
  • Banka hesap cüzdanı yerine, bankadan geriye dönük 3 aylık hesap dökümü alınabilir, bu durumda banka imza sirkülerleride gerekmektedir
  • Öğrenci belgesi veya mezunsanız diploma fotokopisi (diploma orijinali veya noterden onaylı fotokopisi veya e-devletten güncel barkodlu) olması gerekmektedir.
  • Varsa, ev, arsa tapusu v.b. fotokopiler
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)

Çalışıyorsanız;

  • Çalıştığınız şirketten eğitim göreceğiniz tarihler süresince izinli olduğunuzu belirten ve dönüşte aynı şirkette işinize devam edeceğinize dair, şirket antetli kağıdına yazılmış dilekçe,
  • Çalıştığınız şirkete ait;
    • Vergi Levhası fotokopisi
    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
    • İmza Sirküleri fotokopisi
    • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
  • Son 3 aylık maaş bordronuz (Şirket tarafından kaşeli olmalı)
  • İşe giriş bildirgesi (Şirket tarafından kaşeli olmalı)
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)

Masraflarınızı Aile fertlerinizden biri karşılıyorsa

  • Masraflarınızı karşılayan kişinin masraflarınızı karşılayacağına dair noter onaylı matbu dilekçe
  • Noter onaylı dlekçe örneği Dilokulumalta.com'un yurtdışı eğitim danışmanları tarafından hazırlanacaktır.
  • Masraflarınızı karşılayan kişi işveren ise, işyerine ait;
    • Vergi Levhası fotokopisi
    • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
    • İmza Sirküleri fotokopisi
    • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
  • Masraflarınızı karşılayan kişi eğer çalişıyorsa;
    • Çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair dilekçe
    • 3 aylık maaş bordrosu
    • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
    • Çalıştığı işyerine ait
      • Vergi Levhası fotokopisi
      • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
      • İmza Sirküleri fotokopisi
      • Faaliyet Belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • Emekli ise, emekli karnesi (aslı)

Dilokulumalta.com tarafından ÜCRETSİZ olarak hazırlanan belgeler;

  • Malta Vize Başvuru formlarının hazırlanması
  • Seyahat Sağlık Sigortası (12 hafta ve üzerinde eğitim alacaklara ücretsiz olarak yapilmaktadir)
  • Okul kabul belgeleri
  • Okul harçlarının ödendiğine dair makbuz
  • Gidiş Dönüş en Ekonomik Uçak Bileti rezervasyonları
  • Malta’da egitim dönemince kalacaginiz konaklama ve yer bilgisi

Malta Vize Başvuru Formu

Malta Vize Başvuru formu ve Malta vize başvurusunda kullanılan Malta "vize check list"i aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

Son güncellenme tarihi 01/05/2018

Malta'da Çalışma İzni

Dil eğitimi için Malta‘yı tercih eden Türk öğrencilere yasal olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Malta'da çalışma izni ile ilgili daha detaylı bilgilere aşağıdaki sayfamızdan ulaşabiirsiniz.

Malta'da çalışma izni

Malta Turist Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • Malta vize başvuru formu (tam olarak doldurulmuş ve imzalanmış olmalı)
  • Arkası beyaz fonlu, yeni çekilmiş 2 adet fotoğraf
  • Vize bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport
  • Pasaportunuzun işlem görmüş sayfalarının fotokopisi
  • Çalışıyorsanız;
    • İşyerinizin antetli kağıdına Malta Konsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
    • İşyerinizin vergi levhası fotokopisi
    • İşyerinizin ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    • İşyerinizin imza sirküleri fotokopisi
    • İşyerinizin faaliyet belgesi (orijinal ve yeni tarihli)
    • Maaş bordronuz (son 3 aya ait fotokopi)
  • SGK hizmet dökümü-barkodlu (e-devletten alınacaksa barkodlu ve güncel olmak zorunda)
  • Hesap cüzdanı fotokopileri
  • Varsa gayrimenkul fotokopileri
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız
  • Seyahat Sağlık Sigortası fotokopisi (minimum 30,000 € teminatlı)
  • Malta Konsolosluğu gerekli gördüğü hallerde ek evrak isteyebilmektedir.

Detaylı bilgi için "Telefonunuzu Bırakın" Sizi Arayalım!

Hemen Bilgi İste!