Schengen Vize Ücreti 2024

Schengen Vize Ücreti 2024 Ne Kadar? 2024 schengen vize ücreti ne kadar oldu? 2024 Schengen vize ücreti ne kadar oldu? Schengen vizesi ne kadar?

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen aslında Lüksemburg’da bir kasabanın adı. 1985 yılında 5 ülkenin Schengen’de bir araya gelerek imzaladıkları antlaşmanın ismi bu yüzden Schengen. Bu antlaşma sonucu 5 ülke arasında iç sınırlar kaldırıldı ve bu ülke vatandaşlarına serbest dolaşım hakkı verildi. Bu 5 ülkeye gitmek isteyen diğer ülke vatandaşlarına ise Schengen vizesi uygulaması başlatıldı.

2024 yılında Schengen ülkelerinin sayısı 27. Genelde Avrupa Birliğine üye olan ülkeler ile Schengen bölgesinde olan ülkeler karıştırılır. 2024 yılında Avrupa Birliğine üye olan ülkelerin sayısıda 27. Fakat bazı ülkeler Schengen bölgesinde değil.

Schengen ile ilgili daha detaylı bilgiyi Schengen bölgesinde hangi ülkeler var yazımızda bulabilirsiniz.

Schengen vizesi hakkında daha detaylı bilgilere şu yazılarımızdan ulaşabilirsiniz;

schengen bolgesi

Schengen Vize Ücreti Ne Kadar 2024

schengen vize ucreti

Schengen vize ücreti 2024 yılında, Schengen bölgesindeki ülkeler tarafından ortaklaşa belirleniyor. Schengen vize ücretine ek olarak, vize başvuru merkezleri ek ücret alıyor. Her ülke için vize başvuru merkezinin aldığı ücret değişiklik gösteriyor. Bazı ülkeler için ücret Türk lirası olarak alınırken bazı ülkelerde kesinlikle Euro olarak alınıyor. Bazılarında kredi kartı geçerli iken bazılarında bu ücret mutlaka nakit ödenmesi gerekiyor.

Birde acentaların / vize ofislerinin aldığı danışmanlık veya hizmet bedeli var. En iyisi schengen vize ücretini gideceğiniz ülkenin vize başvuru merkezinin web sitesinden öğrenmek.

Schengen Vize KategorisiSchengen Vize Ücreti 2024
Schengen Vizesi (90 Güne Kadar)80 €
D Vizesi (90 Günden Fazla)150 €
Öğrenci Vizesi (90 Günden Fazla)100 €
Schengen Vizesi (6 – 12 yaş arası)40 €
Schengen Vizesi (6 yaş altı)0 €

Schengen Vize Ücretleri ile İlgili Geçmiş Haberler

Schengen Vize Ücretine Zam Geliyor?

Haber tarihi: 08/02/2024

Bir sonraki Avrupa seyahati için almanız gereken Schengen vizesine zam geliyor. Avrupa Komisyonu, hem yetişkinleri hem de çocukları etkileyecek şekilde Schengen vizesi için temel ücreti artırmayı teklif etti. Şu anda yetişkinler için 80 Euro ve çocuklar için 40 Euro olarak belirlenen düzenlemeyle bu ücretlerin yetişkinler için 90 Euro’ya, çocuklar için ise 45 Euro’ya çıkarılması öngörülüyor.

Haberin devamına Schengen vizesine zam geliyor linkinden ulaşabilirsiniz.

Schengen Vize Ücretine Zam Onaylandı

Haber Tarihi: 14 Mart 2019

Schengen vizesi ücreti zammı onaylandı;  2010 yılında yürürlüğe giren ve sadece 2017 yılında 14 milyonun üzerinde başvuru alan Schengen vize ücretine zam Avrupa Birliği tarafından 14 Mart 2019 tarihinde onaylandı. Şubat ayında yapılan ve Schengen üyesi ülkelerin oy çokluğu ile kabul ettiği toplantı sonrasında, Vize ücretine 20 Euro zam yapılarak 80 Euro’ya çıkartılmasına karar verildi. Hali hazırda Schengen vizesi ücreti 60 Euro olarak uygulanıyor.

Schengen vize ücreti zammı ne zaman yürürlüğe girecek

Henüz belirli bir tarih verilmese de Schengen vizesi ücretinin kısa zaman içerisinde 80 Euro olarak uygulanması bekleniyor. Vize ücreti dışında, Schengen vizesinde işlemleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak amaçlı bir çok değişiklik yapıldı.

Schengen nedir?

Schengen antlaşması ile, Schengen bölgesinde bulunan ülkeler arasında sınırlar ortadan kalktı ve böylece, Schengen bölgesi için alınan tek bir vize (Schengen vizesi) ile tüm Schengen bölgesindeki ülkelere seyahat etme imkanı ortaya çıktı.  Daha basit bir dille, Schengen vizesi, Avrupa’da bulunan 26 ülkeye ayrı ayrı vize almak yerine tek bir vize ile seyahat edebilme imkanı sunmaktadır.

Schengen Vizesinde ne değişiklikler var?

Şubat 2019 tarihinde Avrupa Birliği tarafından oy çokluğu  ile alınan kararlar doğrultusunda Schengen vizesinde aşağıdaki değişiklikler kısa zamanda hayata geçirilecektir;

Eski Schengen VizesiYeni Schengen Vizesi
Vize başvurusu gidiş tarihinden maksimum 3 ay önce yapılabiliyorduVize başvurusu gidiş tarihinden maksimum 6 ay önce yapılabilecek.
Vize başvurusu gidiş tarihinden 1 hafta önce yapılabiliyordu.Vize başvurusu gidiş tarihinden minimum 15 gün önce yapılabilecek.
Schengen vize başvuru formu online doldurulamıyordu.Toplantıda alınan karar ile gelecekte online vize başvuru formu doldurulacak.
Sürekli seyahat edenler her seferinde Schengen vizesine başvuru yapmak zorunda kalıyordu.Sürekli seyahat edenler için 1 – 5 yıl arası geçerli Schengen vizesi uygulanacak.

Schengen vizesi ile ilgili detaylara Avrupa Birliğinin şu linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Schengen Vize Masrafları

Schengen vizesine başvururken tek marafınız sadece schengen vize ücreti olmayacak. Vize başvurusunda karşınıza çıkabilecek ek masraflar şu şekilde;

  1. Schengen vize ücreti
  2. Vize için gerekli evrakları hazırlamak için harcanan zaman ve para
  3. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası
  4. Noter ücreti (bazı konsolosluklar bazı evrakların noterden tercümesini isteyebilir)
  5. Yurtdışı çıkış harcı ücreti 
  6. Eğer bir danışmanlık alıyorsanız, vize danışmanlığı ücreti

Sıkça Sorulan Sorular

Schengen vize ücreti 2024 ne kadar?2024-01-15T01:07:54+03:00

2024 Schengen vize ücreti kategorilere göre değişir:

  • Schengen Vizesi (90 Güne Kadar): 80 €
  • D Vizesi (90 Günden Fazla): 150 €
  • Öğrenci Vizesi (90 Günden Fazla): 100 €
  • Schengen Vizesi (6 – 12 yaş arası): 40 €
  • Schengen Vizesi (6 yaş altı): 0 €.
Schengen vizesi için başvuru ücreti nasıl ödenir?2024-01-15T01:09:47+03:00

Schengen vizesi başvuru ücreti, genellikle vize başvuru merkezinin belirlediği yöntemlere göre ödenir. Bazı ülkelerde kredi kartı geçerli iken bazılarında sadece nakit ödeme kabul edilmektedir. En güncel bilgileri almak için başvuru yapacağınız ülkenin vize başvuru merkezinin web sitesini kontrol etmek önemlidir.

Leave A Comment

Yeni İçerikleri Kaçırmamak İçin Bültenimize Kayıt Olun

Kampanya ve yeni makaleler için sizi bilgilendireceğiz.

Üye olarak Gizlilik Politikamızı ve KVKK Aydınlatma Metnini kabul etmiş sayılırsınız.

Go to Top